Icebug

DET FINNES IKKE GRØNNE SKO

Dessverre. Selv om reklame om økologiske materialer, sirkulær mote og klimasmarte valg er vårt forbruk av, blant annet, sko og mote, det største problemet. Søppelfjellet vokser, utslippene øker og mennesker blir utnyttet – til tross for det gigantene i moteverden sier (ingen nevnte, ingen glemt)

Visste du for eksempel at når du sender et produkt i retur, grunnet feil størrelse eller noe annet, er det STOR sannsynligheten for at det ikke blir solgt på nytt men brennes i stedet? Hvorfor det? Det er fordi det er enklere å destruere enn å pakketere på nytt.

-Vi kan ikke ha det sånn. Noe må gjøres – NÅ!

Det finnes ikke ''grønne'' sko – men det finnes gode alternativer fra Gøteborg.

Norge har ikke en stor tekstilindustri, men utenlands, i produksjonsland som Vietnam, forårsaker vårt overforbruk store utslipp.

Hva kan man gjøre? Vi må jo ha sko på føttene og klær på kroppen?

Kjøpe mindre og bedre - er ÈN løsning. Før du kjøper noe nytt er det lurt å ta en sjekk i garderoben før du handler. Og så?

På Icebug, fra Gøteborg, vet vi at man ikke trenger å belaste miljøet unødvendig mye når du produserer sko. Det er faktisk mulig å gjøre ting på en annen måte.

Vi bruker teknikker som minimerer bruken av farlige kjemikalier og kjøper bærekraftsertifisert naturgummi, som ikke fører til hogst av regnskog. Vi arbeider også aktivt for å forbedre arbeidsvilkårene for de som jobber i skofabrikkene der vi produserer våre sko. Vi er også i ferd med å omstille oss til fornybar energi med solceller – og hjelper andre merkevarer med å gjøre det samme. OG vi lager utrolig gode sko som holder lenge.

2023 er starten for vår store satsing på solenergi i Vietnam. Hvis alt går som planlagt vil det spare 5 000 tonn CO2 årlig – noe som er mer enn utslippet fra vår produksjon! Vietnam er et land med mye sol, men lite solkraft. De bruker mye fossil energi til å drive landets mange fabrikker som lager sko og klær som skal eksporteres verden over. For å endre dette har Icebug invitert andre merker – store som små – til å bli en del av vår sol-satsing, helt uten kostnad! Vi er et lite merke – men om minst én av de store blir med, kan det utgjøre en enorm forskjell.

På hjemmebanen vil vi fortsette med vårt arbeid for å bevare svensk gammelskog. Per dags dato har vi øremerket 1,5 millioner SEK for 2022/2023.

Icebug Eli

Alle sko fra Icebug kommer med en QR-kode som gjør det enkelt å se hva en sko er laget av og hvordan den har blitt produsert.

Kjøp færre og bedre.

SELVFØLGELIG bruker vi IKKE flytransport til våre sko. Flytransport er raskt, men medfører et 20 ganger større utslipp sammenlignet med båt – allikevel er flytransport altfor vanlig.

En gjennomsnittlig sko fra Icebug har et utslipp på 11 kg CO2. Målet vårt er 6,4 kg så raskt som mulig slik at vi når klimamålene for 2030. Og når vi når målet vårt kommer vi (ville tatt bort bare) til å fortsette å jobbe med vårt klimaavtrykk så mye vi kan.

Vet du hvordan ditt favorittskomerke håndterer klimaavtrykket sitt? Nei, ikke sant. Icebug er nesten helt alene om å dele denne informasjonen for hele vår skokolleksjon. Noen merker har kanskje en konseptmodell hvor de viser for hele verden hvor lavt utslipp akkurat den skoen har. Men vi på Icebug fokuserer på å redusere utslippene på hele vår kolleksjon – noe som hadde hatt stor effekt hvis alle skoprodusenter også gjorde det.

Vi har ikke vekstmål og i Icebugs vedtekter står det at vi setter mennesker og kloden foran økonomisk gevinst. Det er derfor vi kan drifte selskapet vårt på en annen måte enn de fleste andre sko- og klesmerkene.

Nok snakk om bærekraft - på tide å faktisk gjøre noe!

Som konsument har du mulighet til å stille vanskelige spørsmål og gjøre smarte valg. Kjøpe bedre, og færre ting. Still krav om å vite hvordan det du kjøper har blitt produsert.

Vi har tatt en beslutning om å halvere vårt klimaavtrykk innen 2030 – og påvirke vår bransje til å gjøre det samme. Bli med på vår reise!

Vi er ikke perfekte, men vi gjør bra ting.

Når det kommer til bærekraft finnes det nok ikke en eneste bedrift som kan si at de er perfekte. Akkurat som at ingen kan si at produktene de selger er «bra for klimaet». Vi på Icebug har en stor jobb foran oss – og den ønsker vi å kunne stå for.

Icebug

Dette er vårt løfte til deg som konsument slik at du skal vite hva Icebug gjør.

Nyhetsbrev

For mer inspirasjon, følg vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered, Sverige|+46 (0) 31-81 70 90|webshop@icebug.se