Icebug
Eide Biosole

En skikkelig sko, lagd av søppel.

Den er ikke bare en behagelig hverdagssko – takket være naturlige og resirkulerte materialer er Eide Biosole også et godt valg for alle som bryr seg om klimaet.

Laget av resirkulert avfall

Det beste med Eide er helt klart at den i stor grad er laget av resirkulerte materialer. Overdelen i tovet ull er laget av ullrester fra den svenske undertøysfabrikken WoolPower, og resten av skoen er blant annet laget av resirkulert fiskegarn. Totalt har Eide Biosole et klimaavtrykk på kun 7,8 kg CO2, som er et av de absolutt laveste i hele skobransjen.

Naturlig komfort

Eide Biosole er kjent for sin uslåelige komfort. Dette er fordi den der laget med Icebugs responsive mellomsåle BUGforce, som også brukes i Icebugs mest komfortable løpesko. Mellomsålen inneholder et materiale som heter Bloom Fom og er et skum som er laget av alger fra overgrodde vassdrag, som lar oss hjelpe til med å rense vann samtidig som vi reduserer vår avhengighet av olje.

Icebug

Eide Biosole

Icebug

En sko som passer til flere årstider

Ull er et fantastisk materiale, den holder deg varm når det er kaldt og virker svalende når det er varmt. Dette i kombinasjon med godt grep gjør Eide Biosole til en allsidig sko som er perfekt fra tidlig vår til sen høst.

Naturlig grep

I år kommer Eide med en yttersåle i Icebugs nye materiale Biosole, som er basert på naturgummi i stedet for oljebasert gummi. Biosole er også en gummiblanding som holder seg myk i alle temperaturer og som gir et godt grep hele året. Naturgummien i sålene er FSC-sertifisert og kommer fra forvaltede bærekraftige skoger i Thailand.

Icebug
🐑 ULL

Ulloverdelen er laget av restavfall fra svenske Woolpower sin produksjon. Gode materialer som ellers kastes får et nytt og lengre liv.

Icebug
🧪 ALGER

Mellomsålen er laget med Bloom Foam, en type skum produsert av alger høstet fra gjengrodde vassdrag.

Icebug
🕸 SPØKELSESGARN

Hel- og tåkappen er laget med gjenvunnet fiskegarn og gjenbrukes istedenfor å ødelegge sjøene.

Icebug
👟 GUMMI

Yttersåle i Icebugs nye materiale Biosole, som er basert på naturgummi i stedet for oljebasert gummi.

Slik reduserer vi klimaavtrykket vårt

Vi i Icebug er seriøse med klimaarbeidet vårt. Vi følger FNs Climate Neutral Now, måler hele selskapets klimagassutslipp og endrer stadig materialer og prosesser for å få et lavere klimaavtrykk. Skoene våre skal ha et gjennomsnittlig klimaavtrykk lavere eller ikke mer enn 6,4 kilo CO2 innen 2030. Underveis viser vi åpenhet og deler både våre materialer og leverandører gjennom vårt initiativ for åpenhet: Follow the Footprints.

Nyhetsbrev

For mer inspirasjon, følg vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered, Sverige|+46 (0) 31-81 70 90|webshop@icebug.se