Icebug har seks ulike grepsteknologier: BUGrip®, RB9X™, OLX, Biosole™, Michelin Winter Compound og BUGweb.
Produserer vi en sko som skal ha bra grep så har den bra grep! Takket være en rekke finurlige patent som vi har lansert underveis, er Icebug grepseksperten. Vi har utviklet sko med det best tenkelige grepet siden vi startet i 2001 med å vise den første BUGrip-modellen MR Dry BUGrip® på ISPO i München. Når det gjelder pigget grep er vi markedsledende. Med over 20 års erfaring i ryggen, har Icebug ledende produktkunnskap og et stort forsprang når det gjelder å produsere piggede sko som klarer blank is like bra som asfalt, og som i tillegg er komfortable å gå og springe med.
BUGrip®-teknologien er fremdeles vårt adelsmerke, men mye er i ferd med å skje. Vi har tatt grep denne sommeren, og lagt listen på et nytt nivå takket være vår nye gummi - Rubber 9 Extreme (RB9X™). Så når vi nå prater om et riktig godt grep, prater vi både om sommer og vinter. For alle aktiviteter og behov.
BUGrip er navnet på Icebugs grepsteknologi for de glatteste forholdene. En BUGrip-såle er laget av en spesiell gummiblanding med 13-19 integrerte pigger av karbidstål. Fasongen på piggene og gummiens egenskaper gir sammen en dynamisk funksjon. Piggene jobber individuelt og er ikke helt fikserte. Når kroppsvekten legges til i steget, presses piggene inn mot sålens overflate. Hvor langt inn de trykkes, er avhengig av hvor kraftig foten settes ned og på hva slags underlag. Denne dynamiske funksjonen tillater piggene å tilpasse seg til alle underlag, og gir det best mulige grepet på alt fra tørr asfalt til våte røtter og blank is. Alle våre vintersko med BUGrip i navnet har pigger i sålen.
Egenskaper BUGrip
Målet med BUGrip er å gi godt grep på alle underlag. Produksjonen av såler med denne teknologien er en kompleks prosess der den viktigste komponenten er gummi. Ettersom gummi er et naturmateriale så er det ikke mulig å kontrollere produksjonsprosessen fullt ut, og sålen kan i enkelte tilfeller miste noen pigger under produksjonen. Derfor er såler med BUGrip konstruert sånn at de har et overskudd av pigger. Såleteknologiens funksjon beholdes selv om 3-4 pigger forsvinner. Etter bruk under våte forhold kan piggenes hode og sider få et rustbelegg. Den delen av piggen som har betydning for grepet er imidlertid laget av karbidstål og påvirkes ikke av overflaterust.
Advarsel: Vi kan ikke garantere at man aldri glir. Produkter med BUGrip anbefales ikke for bruk innendørs eller på sensitive overflater.
Icebug er markedsledende inne pigget grep. Vi har gjort det mulig å løpe på blank is. Med vår nye gummiblanding RB9X beveger vi oss også opp i toppen når det gjelder sko uten pigger! Uavhengige testresultater viser at RB9X er på et helt annet nivå når det gjelder grep på vått og tørt underlag. De egenskapene som RB9X har er perfekte når du går eller løper på for eksempel våte klipper. Er du på jakt etter noe som kan holde deg på føttene på vei ned til og opp fra vannet i en swimrun-konkurranse, er det RB9X du skal ha. Denne gripegummien går heller ikke på kompromiss med slitestyrken, den matcher den anbefalte standarden for asfaltsko!
– RB9X er definitivt en fordel for mennesker som stiller høye krav til skoens grep på mange ulike terreng. Det finnes ikke noe liknende på markedet, sier Erik Öhlund, Produktutvikler hos Icebug og orienteringsløper på elitenivå.
Piggene som Icebug har utviklet og bruker, har tupper av karbidstål, hvilket vil si at de er 4-5 ganger hardere enn normalt stål. Dette gjør det i prinsipp umulig å slite ut piggene. Presis som resten av våre øvrige grepsteknologier, har vi også ulike varianter av piggsystem. De faste piggene, altså OLX, tilpasser seg ikke etter underlaget på samme måte som de dynamiske piggene i vår BUGrip-teknologi. I stedet er de alltid ute og klar til å gripe fast i det underlaget som dukker opp. Med faste pigger er det mulig å lage sålen relativt tynn, noe som sparer vekt og gir bedre kontakt med underlaget. Icebugs faste pigger brukes kun i våre terrengløpesko og da med OLX som del av modellnavnet.
I Biosole yttersåle er den syntetiske gummien erstattet med naturgummi – og dermed reduseres oljeforbruket. Naturgummi har rundt halvparten så stor klimapåvirkning som syntetgummi. Biosole™ er laget av 90% ikke-oljebaserte komponenter, hvorav 62% er naturgummi. Gummiblandingen gir et godt grep året rundt og holder seg myk og fleksibel ved alle temperaturer. Biosole™ er svært slitesterk, og sålen holder lenge. Icebug leder arbeidet med å kjøpe FSC-sertifisert naturgummi fra bærekraftig drevet skog i Thailand.
Vintergummi med grep. Skiftende høst- og vinterforhold, med alt fra våte asfaltgater i byen til frosne grusveier ute på landet, gjør at det kan være vanskelig å få godt grep uten pigger. Spesielt fordi gummi har en tendens til å bli hardere og dermed glattere når temperaturen faller. I samarbeid med MICHELIN Technical Soles, tilbyr nå Icebug en egen gummisåle for vinterføre.
Mønsteret baserer seg på det legendariske vinterdekket MICHELIN X-Ice Xi3 med Cross Z seipinger som gir grep på is samtidig som de brede sporene effektivt leder vannet vekk. MICHELIN Winter Compound (Wic) er en anti-skli gummiblanding som både gir trygt feste og god slitestyrke i temperaturer ned til -30 °C. ICE Control Technology lar deg slappe av og nyte turen utendørs, uansett hvor glatt det er. Det finnes ikke bedre vintergrep uten pigger!
Når det blir isete og glatt ute, er det ikke nok å stole på at en gummisåle skal holde deg på bena. For at du selv skal kunne velge når du vil ha ekstra grep, har Icebug utviklet et grepssystem som heter BUGweb. Det er en teknologi som består av en grepsenhet som enkelt plasseres i det tilpassede sålemønsteret. BUGweb har seks pigger av karbidstål, og i forhold til løse brodder blir BUGweb en integrert del av sålen. Både penere og sikrere!
Vi i Icebug er seriøse med klimaarbeidet vårt. Vi følger FNs Climate Neutral Now, måler hele selskapets klimagassutslipp og endrer stadig materialer og prosesser for å få et lavere klimaavtrykk. Skoene våre skal ha et gjennomsnittlig klimaavtrykk lavere eller ikke mer enn 6,4 kilo CO2 innen 2030. Underveis viser vi åpenhet og deler både våre materialer og leverandører gjennom vårt initiativ for åpenhet: Follow the Footprints.
Icebug