Hva tenker ulike skomerker om CO2-utslipp?

Sannheten er vel at de fleste merkene ikke tenker på det i det hele tatt. Det finnes de som gjør én modell med ekstremt lav CO2-avtrykk. Problemet er at disse modellene sjelden representerer hvordan selskapet egentlig jobber med bærekraft, og at deres bærekraftige modell ikke kan gjøres i store mengder. Samtidig som de snakker høyt om én modell som er «kjempebra for klimaet», lager de tusenvis av andre sko som er ordentlige miljøverstinger.

Konseptsko er bra om de før utviklingen fremover – men dessverre er disse modellene kun for marketing. Å mene at man kan lage sko som ikke har noe klimaavtrykk er «grønnvasking». All produksjon har et klimaavtrykk, og å mene at det ikke har det er uærlig.

På Icebug har vi valgt å ikke satse på kun én «grønn kolleksjon». Vi mener at det er bedre å prøve å ha lavest mulig utslipp på alle våre modeller istedenfor å vise frem noen få «klimamodeller» som det kun lages i få eksemplarer.

Vi har ikke verdensrekord i sko med absolutt lavest klimaavtrykk på én individuell modell - men hvis vi ser på hele vårt sortiment så tør vi å si at vi ligger skikkelig godt an. Å produsere et par Icebugsko medfører i gjennomsnitt 11 kg CO2. I følge den beste tilgjengelige studien, utført av Massachusetts Institute of Technology 2013, er gjennomsnittet for en sneaker på 14 kg.

Å produsere et par Icebugsko medfører i gjennomsnitt 11 kg CO2. I følge den beste tilgjengelige studien, utført av Massachusetts Institute of Technology 2013, er gjennomsnittet for en sneaker 14 kg.

Nyhetsbrev

For mer inspirasjon, følg vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered, Sverige|+46 (0) 31-81 70 90|webshop@icebug.se