Icebug
Reisen framover

''Ingen trodde på oss. De tok feil''

Icebug ble grunnlagt av mor og sønn i 2001, og er i dag et stort, selvstendig og privateid firma. Når vi startet firmaet var forretningsideen vår å selge gjennomtenkte sko med dynamiske stålpigger. Tanken bak dette var at skoene, i tillegg til å holde føttene varme og tørre, skulle redde mennesker fra vinterens største problem – is og holke.

I starten var det ingen som trodde på oss. Kollegaer i bransjen mente at vi ikke hadde et relevant produkt, og ingen trodde vi skulle overleve i det lange løp.

Vi ble reddet av wow-faktoren.

Selv i dag er wow-faktoren vår største fordel. Å ta på seg sko med en av våre grepsteknologier – de dynamiske stålpiggene på is, RB9X®-gummien på vått fjell eller traktormønsteret i søle – og oppleve grep der man forventer å skli er enkelt og greit helt unikt.

Vår wow-faktor gjør at kundene våre elsker Icebug, og de anbefaler gjerne våre produkter til sine venner. Med dette som fundament har vi derfor, steg for steg, kunnet gjøre sko med grep til en helt egen produktkategori.

Icebug lager sko som gjør det enklere for mennesker å komme seg ut i naturen, og for at vi skal kunne fortsette å eksistere er vi avhengige av at verden rundt oss har det bra. Hos Icebug testes alle materialer og komponenter i hver eneste sko kontinuerlig for å se om de kan erstattes av noen som – uten å ta sjanser med egenskapene – er bedre for miljøet.

I tillegg til å minimere vår negative påvirkning overkompenserer vi også for utslipp av karbondioksid. Våren 2019 ble vi verdens første klimapositive produsent av outdoorsko, og vi har tatt på oss ledertrøya for at resten av bransjen skal følge etter.

En av Icebugs viktigste oppgaver er å få mennesker ut i naturen. Vi produserer produkter som gjør det enklere å komme seg ut, men vi arrangerer også regelmessig ulike aktiviteter som faktisk får det til å skje. Vi kaller det Icebug Xperience, og det hele er veldig enkelt; vi gjør ting vi synes er morsomt, innbyr andre til å bli med – og vi gjør dette på et nivå der alle kjenner seg inkludert og velkommen til å delta.

På ukedagene har vi for eksempel åpne lunsj-løpeturer i skogen utenfor kontoret vårt i Jonsered, og i ti byer (akkurat nå – det vokser raskt) arrangerer vi Forest Femmes, som samler kvinner som vil løpe sammen på sti. Icebug Xperience rommer en rekke mindre camper og aktiviteter – men vi har også to store løp som utmerker seg litt ekstra: Frozen Lake Marathon som er den ultimate vinterløpeopplevelsen, og tredagers-løpet West Coast Trail, der mennesker fra hele verden kommer for å oppleve klippene i Bohuslän gjennom tre dager til fots.

Icebug
ICEBUG XPERIENCE

Vil du bli med på noen av våre opplevelser?

Icebug
FIRMAET

Les mer om å jobbe i Icebug!

Nyhetsbrev

For mer inspirasjon, følg vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered, Sverige|+46 (0) 31-81 70 90|webshop@icebug.se