Icebug
Larvik Hemp Biosole

VÅRT NESTE STEG: HAMP.

Vår reise med å bytte til materiale med mindre klimapåvirkning fortsetter. Høstens store nyhet fra Icebug er Larvik – vår første sko laget av hamp!

Bedre for klimaet – og for føttene

Når vi utviklet Larvik Hemp Biosole gjorde vi det av to grunner. Vi ville lage en sko som på en og samme gang minimerte vår avhengighet av plast og skape et optimalt fotklima. Løsningen ble å lage en sko som i stor grad er laget av hamp.

Hamp – naturens vidundermateriale

Hamp er på mange vis vidundermateriale. Det er helt biobasert og det binder CO2, det vokser fort og krever bare en tredjedel av den vannmengden som kreves for å dyrke bomull. Dessuten puster det veldig godt, har antibakterielle egenskaper og er ekstremt holdbart. Larvik er vår første sko i hamp – men langt ifra den siste!

Larvik Hemp Biosole

Larvik retter seg mot mennesker med en aktiv, holdbar livsstil. Den har god komfort med en bred, luftig tåboks og er laget for å klare lange gåturer i bymiljø samt skog og fjell. Kombinasjonen av hamp och nubucklær er vannavstøtende og gjør at Larvik har utmerket termoregulerende egenskaper. Den kjøler føttene når det er varmt og varmer deg når det er kaldt.

Icebug
Larvik Hemp Biosole

Coffee / Black

Icebug
Larvik Hemp Biosole

TrueBlack

14 kg CO2 ekv. per par
22% resirkulert materiale
45% biobasert materiale

Sula i naturgummi

Under sålen på Larvik sitter Icebugs nye gummisåle Biosole som for det meste er laget av biobasert gummi, noe som fører til betydelig redusert klimapåvirkning. Gummiblandingen er også veldig slitesterk, men det som virkelig gjør att Biosole skiller seg ut er at sålen holder seg myk selv ved lave temperaturer, hvilket resulterer i bra grep under hele året.

Slik reduserer vi klimaavtrykket vårt

Vi i Icebug er seriøse med klimaarbeidet vårt. Vi følger FNs Climate Neutral Now, måler hele selskapets klimagassutslipp og endrer stadig materialer og prosesser for å få et lavere klimaavtrykk. Skoene våre skal ha et gjennomsnittlig klimaavtrykk lavere eller ikke mer enn 6,4 kilo CO2 innen 2030. Underveis viser vi åpenhet og deler både våre materialer og leverandører gjennom vårt initiativ for åpenhet: Follow the Footprints.

Nyhetsbrev

For mer inspirasjon, følg vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered, Sverige|+46 (0) 31-81 70 90|webshop@icebug.se