Icebug
Larvik Hemp Biosole

VÅRT NESTE STEG: HAMP.

Vår reise med å bytte til materiale med mindre klimapåvirkning fortsetter. Høstens store nyhet fra Icebug er Larvik – vår første sko laget av hamp!

Bedre for klimaet – og for føttene

Når vi utviklet Larvik Hemp Biosole gjorde vi det av to grunner. Vi ville lage en sko som på en og samme gang minimerte vår avhengighet av plast og skape et optimalt fotklima. Løsningen ble å lage en sko som i stor grad er laget av hamp.

Hamp – naturens vidundermateriale

Hamp er på mange vis vidundermateriale. Det er helt biobasert og det binder CO2, det vokser fort og krever bare en tredjedel av den vannmengden som kreves for å dyrke bomull. Dessuten puster det veldig godt, har antibakterielle egenskaper og er ekstremt holdbart. Larvik er vår første sko i hamp – men langt ifra den siste!

Larvik Hemp Biosole

Larvik retter seg mot mennesker med en aktiv, holdbar livsstil. Den har god komfort med en bred, luftig tåboks og er laget for å klare lange gåturer i bymiljø samt skog og fjell. Kombinasjonen av hamp och nubucklær er vannavstøtende og gjør at Larvik har utmerket termoregulerende egenskaper. Den kjøler føttene når det er varmt og varmer deg når det er kaldt.

Icebug
Larvik Hemp Biosole

Coffee / Black

KJØP NÅ
Icebug
Larvik Hemp Biosole

TrueBlack

KJØP NÅ
13,0 kg CO2 ekv. per par
22 % resirkulert materiale
37 % biobasert materiale

Sula i naturgummi

Under sålen på Larvik sitter Icebugs nye gummisåle Biosole som for det meste er laget av biobasert gummi, noe som fører til betydelig redusert klimapåvirkning. Gummiblandingen er også veldig slitesterk, men det som virkelig gjør att Biosole skiller seg ut er at sålen holder seg myk selv ved lave temperaturer, hvilket resulterer i bra grep under hele året.

ALLTID KLIMAPOSITIVT

Icebug er verdens første klimapositive produsent av outdoorsko og følger FNs initiativ Climate Neutral Now. Vi måler hele bedriftens utslipp av klimagasser og reduserer utslipp så langt det lar seg gjøres, og kompenserer årlig for de utslipp som ikke kan velges bort gjennom å investere i FN-sertifiserte prosjekter som reduserer klimagassutslipp.

Nyhetsbrev

For mer inspirasjon, følg vårt nyhetsbrev.

Icebug lager sko som redder verden fra hålke, hever baren for bærekraft i skobransjen og gjør det enklere å komme seg utendørs.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered, Sverige|+46 (0) 31-81 70 90|webshop@icebug.se