Icebug | Hvilken løpesko skal du velge?

Løping skal være morsomt – og det blir det aldri med feil sko på føttene. Vi har løpesko for både verdensmestere og nybegynnere, og med denne guiden håper vi å kunne gjøre det litt enklere å finne riktig modell til akkurat deg.

OutRun RB9X®

OutRun er vår mest bekveme trail-sko, optimert for løping på grusvei, skogsvei og sti. Passer perfekt for hverdagsmosjonisten som vil ha en godt dempet sko med godt grep, men er også populær blant løpere som liker å løpe riktig langt i skogen.

OutRun er, bortsett fra en behagelig og veldig god løpesko, med største sannsynlighet også det beste valget du kan gjøre ut fra et klimaperspektiv. Mellomsålen inneholder alger som høstes fra gjengrodde vassdrag og sjøer, vi bruker resirkulert gummi fra vår egen gummi produksjon i yttersålen og har lyktes med å lage en slitesterk overdel i 100% resirkulert polyester. Kort sagt: OutRun er et stort steg mot en mindre skitten skobransje.

Horizon RB9X®

Morna asfalt, hei skogen og stien! Horizon er Icebugs nybegynnersko for trail. Den kommer med litt færre tekniske detaljer og er derfor litt rimeligere enn OutRun, og er en perfekt intro-sko for deg som vil starte utforske trail-løping på riktig.

Horizon er godt dempet, har en luftig overdel og passer best for litt enklere underlag. Kjenner du der imot for å ta en ekstra tur ut på de smalere stiene fikser Horizon også det. Under sålen finnes selvsagt markedets beste upiggede grep i form av Icebugs RB9X®-gummi.

Capra RB9X®

Capra er et monster i stilig innpakning og skoen for deg som ønsker en lett, smidig trail-sko for løping i teknisk terreng. Modellen er tatt frem sammen med verdensmesteren Tove Alexandersson, og er perfekt for røff trail-løping eller skyrunning.

Capra tar deg oppover steinete fjell eller nedover bratte skråninger uten problemer. En tight passform kombineres med en romslig tåboks. Yttersålen, med sitt aggressive og unike mønster, er selvsagt laget med RB9X®-gummi for best tenkbare upiggede grep.

Acceleritas8 RB9X®

Lett som en fjær, rask som en ilder. Acceleritas er Icebugs letteste trail-sko og passer for deg som elsker minimalistisk løping. Her kommer du skikkelig nært bakken og kan kjenne hvert steg. Nesten som å løpe barføtt, men med beskyttelse for fotsålene og et rått og aggressivt grep.

Lav vekt, lavt dropp (4 mm), smal lest og maksimalt grep er kjennetegn for vår bestseller Acceleritas. RB9X®-sålen gir godt grep selv på våte underlag og siden skoen dessuten absorberer minimalt med vann egner den seg også fint for swimrun, OCR og orientering. Acceleritas er også førstevalget for alle som driver med agility.

Zeal5 RB9X®

Zeal5 RB9X® er en slitesterk og upigget sko for trening og konkurranse i teknisk terreng. Med sin litt romsligere passform er Zeal et perfekt alternativ for deg som ikke kan ha våre smalaste sko.

Sålen i RB9X®-gummi i kombinasjon med det traktordekk-formede mønsteret gir godt grep på både våte og tørre underlag, hvilket gjør Zeal perfekt også for swimrun og OCR.

Spirit8 OLX (Pigget)

En av Icebugs virkelige klassikere! Spirit er en sko tilpasset orientering og røff trail-løping, hvor de fixkserte stålpiggene, OLX, gir best tenkbart grep over røtter, stokk og stein – og rett igjennom blåbærlyngen. Passer deg som ønsker en smal råtass som håndterer det meste og er rask som f-n.

Lav våtvekt, eksepsjonell slitestyrke og piggene gjør Spirit8 OLX til en favoritt hos orienteringsløpere verden rundt. Åttende generasjonen av Spirit er utviklet av Tove Alexandersson. Denne generasjonens Spirit har fått litt romsligere tåboks for ytterligere komfort. Med våre fikserte stålpigger OLX under føttene finnes det intet underlag hvor du ikke har grep. Intet. Zipp. Zero. Nada. Motbevis oss gjerne!

Zeal5 OLX (Pigget)

Er din fot for bred for Spirit8 OLX skal du vende blikket motl Zeal5 OLX isteden. Her har du en piggget sko for trening og konkurranse i teknisk terreng, som også tilbyr ekstra stabilitet og vridstivhet.

Under sålen på Zeal har du 16 fikserte stålpigger, noe som garanterer grep overalt og når som helst. Med sin kombinasjon av lav vekt, løpsfølelse, støtte og grep setter Zeal5 OLX en ny standard for sko tilpasset tekniskt utfordrende terreng.

ALLTID KLIMAPOSITIVT!

Icebug er verdens første klimapositive produsent av outdoorsko og følger FNs initiativ Climate Neutral Now. Vi måler hele bedriftens utslipp av klimagasser og reduserer utslipp så langt det lar seg gjøres, og kompenserer årlig for de utslipp som ikke kan velges bort gjennom å investere i FN-sertifiserte prosjekter som reduserer klimagassutslipp.

Nyhetsbrev

For mer inspirasjon, følg vårt nyhetsbrev.

Icebug lager sko som redder verden fra hålke, hever baren for bærekraft i skobransjen og gjør det enklere å komme seg utendørs.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered, Sverige|+46 (0) 31-81 70 90|webshop@icebug.se