Hvilken løpesko skal du velge?

Løping skal være morsomt – og det blir det aldri med feil sko på føttene. Vi har løpesko for både verdensmestere og nybegynnere, og med denne guiden håper vi å kunne gjøre det litt enklere å finne riktig modell til akkurat deg.

Arcus RB9X

Arcus er utviklet for å gjøre løpeturene dine så digge som overhodet mulig. Skoen har derfor fått generøst med demping og en solid mellomsåle i myk lettvekts-EVA. Formen på Arcus er laget for å gi deg en god ''rull'' i steget, som driver deg framover og avlaster trykket på hælene dine.

Ikke lav vann, gjørme eller snø stomme deg. Arcus kommer med den vanntette membranen GORE-TEX Invisible, og akkurat som navnet tilsier er membranen usynlig. Det er mykt, føyelig og du vil ikke merke det når du løper. Vanntette sko har aldri vært bedre!

OutRun RB9X

OutRun er en stiløpesko som er utviklet for komfort på lange distanser, optimert for løping på grusvei, skogsvei og sti. Passer perfekt for hverdagsmosjonisten som vil ha en godt dempet sko med godt grep, men er også populær blant løpere som liker å løpe riktig langt i skogen.

OutRun er, bortsett fra en behagelig og veldig god løpesko, med største sannsynlighet også det beste valget du kan gjøre ut fra et klimaperspektiv. Mellomsålen inneholder alger som høstes fra gjengrodde vassdrag og sjøer, vi bruker resirkulert gummi fra vår egen gummi produksjon i yttersålen og har lyktes med å lage en slitesterk overdel i 100% resirkulert polyester. Kort sagt: OutRun er et stort steg mot en mindre skitten skobransje.

Horizon RB9X

Morna asfalt, hei skogen og stien! Horizon er Icebugs nybegynnersko for trail. Den kommer med litt færre tekniske detaljer og er derfor litt rimeligere enn OutRun, og er en perfekt intro-sko for deg som vil starte utforske trail-løping på riktig.

Horizon er godt dempet, har en luftig overdel og passer best for litt enklere underlag. Kjenner du der imot for å ta en ekstra tur ut på de smalere stiene fikser Horizon også det. Under sålen finnes selvsagt markedets beste upiggede grep i form av Icebugs RB9X-gummi.

Acceleritas8 RB9X

Lett som en fjær, rask som en ilder. Acceleritas er Icebugs letteste trail-sko og passer for deg som elsker minimalistisk løping. Her kommer du skikkelig nært bakken og kan kjenne hvert steg. Nesten som å løpe barføtt, men med beskyttelse for fotsålene og et rått og aggressivt grep.

Lav vekt, lavt dropp (4 mm), smal lest og maksimalt grep er kjennetegn for vår bestseller Acceleritas. RB9X-sålen gir godt grep selv på våte underlag og siden skoen dessuten absorberer minimalt med vann egner den seg også fint for swimrun, OCR og orientering. Acceleritas er også førstevalget for alle som driver med agility.

Spirit8 OLX (Pigget)

En av Icebugs virkelige klassikere! Spirit er en sko tilpasset orientering og røff trail-løping, hvor de fixkserte stålpiggene, OLX, gir best tenkbart grep over røtter, stokk og stein – og rett igjennom blåbærlyngen. Passer deg som ønsker en smal råtass som håndterer det meste og er rask som f-n.

Lav våtvekt, eksepsjonell slitestyrke og piggene gjør Spirit8 OLX til en favoritt hos orienteringsløpere verden rundt. Åttende generasjonen av Spirit er utviklet av Tove Alexandersson. Denne generasjonens Spirit har fått litt romsligere tåboks for ytterligere komfort. Med våre fikserte stålpigger OLX under føttene finnes det intet underlag hvor du ikke har grep. Intet. Zipp. Zero. Nada. Motbevis oss gjerne!

Zeal5 OLX (Pigget)

Er din fot for bred for Spirit8 OLX skal du vende blikket motl Zeal5 OLX isteden. Her har du en piggget sko for trening og konkurranse i teknisk terreng, som også tilbyr ekstra stabilitet og vridstivhet.

Under sålen på Zeal har du 16 fikserte stålpigger, noe som garanterer grep overalt og når som helst. Med sin kombinasjon av lav vekt, løpsfølelse, støtte og grep setter Zeal5 OLX en ny standard for sko tilpasset tekniskt utfordrende terreng.

Slik reduserer vi klimaavtrykket vårt

Vi i Icebug er seriøse med klimaarbeidet vårt. Vi følger FNs Climate Neutral Now, måler hele selskapets klimagassutslipp og endrer stadig materialer og prosesser for å få et lavere klimaavtrykk. Skoene våre skal ha et gjennomsnittlig klimaavtrykk lavere eller ikke mer enn 6,4 kilo CO2 innen 2030. Underveis viser vi åpenhet og deler både våre materialer og leverandører gjennom vårt initiativ for åpenhet: Follow the Footprints.

Nyhetsbrev

For mer inspirasjon, følg vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered, Sverige|+46 (0) 31-81 70 90|webshop@icebug.se