Icebug
Reuse v1 Biosole

Nei til svinn – ja til jeans

Først ull fra Woolpower, nå jeans fra Nudie. Icebug ønsker ikke bare å lage fantastiske sko med verdens beste grep, vi jobber også steinhardt for å forandre skobransjen i en mer bærekraftig retning. Vi har laget sko av rester fra svenske Woolpower og nå er det dags for neste steg. I nye Reuse bruker vi naturgummi, alger fra overgrodde vassdrag, brukte fiskenett – og jeans som har blitt til overs fra svenske Nudies produksjon.

Resultatet? En av de beste og mest klimasmarte skoene Icebug noensinne har laget. Til nå. Reuse er en perfekt hverdagssneaker for deg som avskyr svinn – og elsker jeans!

Icebug

Reuse V1

Hvorfor ikke denim i sko også?

Er favorittbuksene dine laget av bomull eller syntetisk materiale? For de fleste er svaret på dette spørsmålet selvsagt. Veldig få velger bukser av plast framfor et par gode jeans. Hvorfor tenker vi annerledes når det gjelder sko?

Grundig testet arbeidsmateriale med lang holdbarhet

Jeans er et av verdens mest populære materiale. Men det kreves mye ressurser for å dyrke bomull, ikke minst store mengder vann – så mye som 11 000 liter per par. Men tenk om vi ikke trenger å dyrke mer bomull, bare ta vare på det som allerede finnes? Reuse drar nytte av jeansstoffets naturlige komfort, slitestyrke og vakre aldring uten å slippe ut ytterligere CO2 eller bruke vann.


I skoen brukes denim som allerede er dyrket, produsert og farget. Det gir oss en sko i et slitesterkt, velprøvd arbeidsmateriale som vi vet holder lenge og aldres med stil. Takket være Göteborgsbaserte Nudie får vi dessuten tilgang til en råvare som er både økologisk og fairtrade.

Icebug

Icebug

Såle med alger og gjenvunnet gummi

Reuse er ikke bare smart på utsiden. I yttersålen er den konvensjonelle gummien erstattet med 62 prosent naturgummi hvilket innebærer en stor klimagevinst. Selvfølgelig har skoen samme, sikre grep som vi forbinder med Icebug.

I mellomsålen finner du BLOOM® foam, et materiale laget av alger fra overgrodde vassdrag. Ved å bruke lager i stedet for olje reduserer vi klimaavtrykket vårt, samtidig som vi renser opp innsjøene. Win-win!

Icebug
Eide Biosole

Ullspill – vår andre restesko

Slik reduserer vi klimaavtrykket vårt

Vi i Icebug er seriøse med klimaarbeidet vårt. Vi følger FNs Climate Neutral Now, måler hele selskapets klimagassutslipp og endrer stadig materialer og prosesser for å få et lavere klimaavtrykk. Skoene våre skal ha et gjennomsnittlig klimaavtrykk lavere eller ikke mer enn 6,4 kilo CO2 innen 2030. Underveis viser vi åpenhet og deler både våre materialer og leverandører gjennom vårt initiativ for åpenhet: Follow the Footprints.

Nyhetsbrev

For mer inspirasjon, følg vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered, Sverige|+46 (0) 31-81 70 90|webshop@icebug.se