Skopleie

Nye sko har ikke god beskyttelse mot skitt og fuktighet. Derfor er det viktig å impregnere skoene før du bruker dem første gang, og gjenta dette regelmessig.

Har du mistet pigger fra dine Icebugsko?

Vår BUGrip-teknologi er konstruert slik at du har godt grep selv om du mister noen pigger. Om du er så uheldig å miste mange, bør du erstatte dem. Dette gjør du enkelt på egenhånd. Piggene bestiller du kostnadsfritt gjennom vår kundeservice: https://icebug.no/pigger

Slik vedlikeholder du dine mokkasko:

1. Børst forsiktig bort støv og skitt med en mokkabørste. Børst jevnt og i samme retning.
2. Bruk et rengjøringsmiddel tilpasset mokka og rengjør med en svamp eller klut. Om rengjøringsmiddelet skummer må du tørke vekk overflødig skum før det rekker å trekke inn i læret. Du kan bruke gallesåpe eller lignende. Sett litt såpe i vannet og bruk en klut eller svamp. La skoene tørke i romtemperatur.
3. Når skoene er tørre repeterer du trinn 1
4. Bruk en miljøvennlig impregneringsspray som er egnet for mokka og syntet for å beskytte dine sko fra slaps og skitt. Feks OrganoTex ShoeCare Waterproofing spray som du finner under.

Slik tar du vare på sko i nubuck-lær:

1. Ikke tørk skoene for varmt, maks 40°C for å ikke tørke ut læret.
2. Rengjør skoene med en myk børste eller klut med lunkent vann.
3. Behandle skoene med fett som metter og mykgjør læret. Dette vil gjøre overflaten mørkere og litt blankere. Om du ikke ønsker det kan du bruke Nubuck- og mokkaimpregnering istedenfor.
4. Impregnering: Påfør voks med fingrene, en svamp eller klut for å gi en beskyttende overflate . Læret vil bli litt mørkere etter behandling. Påfør voks på sømmer, skjøter og langs sålekanten. Fjern overflødig voks etter hvert. Et passande produkt er OrganoTex ShoeCare Leather Wax som du finner nederst på denne siden.
5. Behandle ull (og resten av skoen hvis du ikke har påført voks) med Organotex ShoeCare Waterproofing spray.

Skopleie – noen gode råd.

Rengjøre, pleie og beskytte! Når du en ferdig med å pleie utsiden er neste trinn innsiden. La dine sko hvile av og til og bruk andra sko. Ett par føtter kan svette så mye som 100 ml hver dag avhengig av aktivitet, derfor er det bra å beskytte skoene innvendig med en god innersåle (feks Icebug insoles) som også gir bedre komfort og passform. Du kan også bruke skoblokk i tre når skoene hviler ettersom tre har god absorberingsevne. Bruk skohorn når du tar på deg skoene for å minimere slitasje på hælkappen.

Nyhetsbrev

For mer inspirasjon, følg vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered, Sverige|+46 (0) 31-81 70 90|webshop@icebug.se