Icebug
DET KLIMAPOSITIVE VALGETV

Vår nye kolleksjon: Bærekraftige valg som virkelig gjør en forskjell

Icebug har en misjon om å gjøre det enklere for folk å komme ut i naturen, samtidig som vi leder utviklingen mot en bærekraftig skoindustri. Et viktig ledd i det arbeidet er å hele tiden være på leting etter materialer og prosesser som kan redusere klimapåvirkningen. Vi har funnet mange effektive løsninger og vi deler gjerne med oss av alt vi vet.

Icebug

FOLLOW THE FOOTPRINTS

VI ER FØRST MED Å ÅPNE OPP DØRENE

Icebug ble 2019 verdens første klimapositive skoprodusent. Nå der det på tide for neste skritt. Vi er den første produsenten av sportsskotøy som åpent gir innsyn i våre materialer og prosesser for alle våre skor. Dette er en kompleks bransje, hvor en sko kan ha over 50 ulike komponenter – og vår faste overbevisning er at kundene, bransjen og kloden vinner på at vi er transparente med hva slags materialer vi bruker og hvorfra vi kjøper de. Vi kaller det Follow the footprints og håpet er at flere bedrifter skal følge vårt eksempel. Vil du vite mer om det eksakte innholdet eller mer om selve produksjonsprosessen for akkurat din sko, så finner du all informasjon på produktsidene her på Icebug.no.

NOEN AV VÅRE MEST BÆREKRAFTIGE VALG:

Icebug

ALLE ICEBUGSKO ER KLIMAPOSITIVE

I begynnelsen av 2019 utnevnte FN Icebug til verdens første klimapositive skoprodusent. Det innebærer at vi på Icebug måler våre utslipp av klimagasser og reduserer disse så langt det bare lar seg gjøres – vi har lovet å i hvert fall halvere klimautslippene fra 2015 til 2030, hvilket alla må gjøre for å holde den globale oppvarmingen under 1,5 grader. Icebug kompenserer for mer karbondioksid enn vi slipper ut. Vi har kompensert for vårt historiske klimaavtrykk, og fra nå av og inn i fremtiden, kompenserer vi for 200 prosent av det vi slipper ut gjennom å investere i FN-sertifiserte prosjekt som reduserer klimagasser.

Icebug

1% FOR THE PLANET

VI GIR TILBAKE TIL KLODEN

I starten av 2020 ble Icebug den første outdoorsko-produsenten som gikk med i 1% For The Planet. Det globale initiativet innebærer at vi har tatt på oss å investere én prosent av vårt årlige salg i ikke-kommersielle organisasjoner som arbeider for klodens beste.

Icebug

FAIRWEAR FOUNDATION

NYE SKRITT MOT BEDRE VILKÅR

Icebug ble nylig medlem i Fairwear Foundation, en internasjonal ideell organisasjon som støtter kles- og skovaremerker i å forbedre de sosiale vilkårene i produksjonen (arbeidsvilkår, lønner, engasjement fagforeninger, likestilling etc). De er en nøytral partner som både gir råd, kan bidra med utdannelse og som utfører kontroller av våre produsenter.

DAGS Å FØLGE I VÅRE FOTSPOR

Icebug

Hvis alle skoprodusenter gjorde som Icebug, skulle vi kunne unngå å smelte over 4 milliarder m3 polaris.

Nyhetsbrev

For mer inspirasjon, følg vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered, Sverige|+46 (0) 31-81 70 90|webshop@icebug.se