Stell og reparasjoner

Vårt kundeserviceteam hjelper til med tjenester som øker bærekraften gjennom å forlenge produktenes levetid

Ikke kjøp sko du ikke trenger. Når du trenger et par, så vær nøye når du velger produkt og ta godt vare på dem så de fortsetter å fylle sin funksjon – for deg eller andre – i så lang tid som mulig. Det er viktig å huske at nye sko ikke har tilstrekkelig beskyttelse mot vann og søle. Impregnere derfor skoene før du bruker dem og gjenta impregneringen med jevne mellomrom.

Hjelp fra Icebug

Bytt ut – eller gå til skomakeren din

Icebugs kundeserviceteam hjelper kundene med ulike bærekraftige tjenester som forlenger livet på våre produkter. Vi fikser sko som trenger å få deler skiftet ut, for eksempel nye lisser, innersåler, pigger og glidelås, eller en ny skinn-/tekstilbehandling etter vask.

Vi oppfordrer våre kunder til å i første omgang gå til sin skomaker for å reparere mindre defekter, forutsatt at skoene forøvrig er i en brukbar stand. Icebug dekker kostnaden for mindre reparasjoner, heller enn at kunden skal kaste eller skifte ut sine sko.

Et godt eksempel på skostell er da skoene har mistet en eller flere pigger. Nye pigger kan enkelt festes og vi sender dem ut til deg helt uten kostnad. Det gir skoene en betydelig lengre livslengde.

På Icebugs kundeservice arbeider vi aktivt for at alle reparasjoner, hvor små de en er, skal være så miljøvennlige som mulig. For å slippe unødvendig frakt til og fra våre sluttkunder utstyrer vi våre forhandlere og skomakere med ekstra pigger, så kunden i stedet kan fikse skoene sine lokalt.

Rengjør, ta vare på og beskytt

Det er viktig å huske at nye sko ikke har tilstrekkelig beskyttelse mot vann og søle. Impregnere skoene før du tar dem i bruk og gjenta dette med jevne mellomrom.

Stell av lærsko

Rengjør skoene med et eget lærrengjøringsmiddel eller lærshampo og bruk en børste av god kvalitet for å fjerne overflatesmuss. Hvis skoene er fuktige etter rengjøringen lar du dem tørke før du fortsetter med neste steg.

Stell og å tilføre fuktighet er viktig for å smøre læret så det holder seg mykt og smidig med en glans som varer lenge. En god pusseduk er ikke bare til å polere skoene, den er også perfekt når du forsiktig vil legge på skokrem eller lærbalsam. Impregneringen gjør du først når skoene er fuktet og pusset. Som oftest skjer dette med en spray som er laget spesielt for det materialet du vil behandle. Det finnes også en del skokremer der stell og tilføring av fuktighet kombineres med impregneringen.

Stell av sko i semsket skinn eller Nubuck

Rengjør skoene med en egnet shampo eller renseskum. Fjerne overflatesmuss med en egen børste eller et spesielt ”viskelær” for semsket og Nubuck. Har skoen fått flekker? Bruk et flekkfjerningsmiddel som er laget spesielt for semsket eller Nubuck. Hvis skoene er fuktige etter rengjøringen lar du dem tørke før du fortsetter med neste steg.

Stell og påføring av fuktighet er veldig viktig for sko i semsket eller Nubuck. Dette er materialer som krever spesielle produkter for beskyttelse, stell og nytt liv. Overflaten må børstes regelmessig for at materialet skal beholde sitt unike utseende. Med oljet Nubuck trenger du kun å bruke en spesiell balsam som erstatter oljen som skoene gradvis mister.

Impregnering er ekstra viktig for å beskytte og vedlikeholde semsket og Nubuck. Dette er ømfintlige materialer som skal behandles med en vann- og flekkavvisende spray for nettopp semsket og Nubuck før du bruker dem. For at skoene skal beholde sin beskyttende film, bør prosessen gjentas ofte.

Nyhetsbrev

For mer inspirasjon, følg vårt nyhetsbrev.

Icebug lager sko som redder verden fra hålke, hever baren for bærekraft i skobransjen og gjør det enklere å komme seg utendørs.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered, Sverige|+46 (0) 31-81 70 90|webshop@icebug.se