Skummateriale

Vår visjon er å endelig kunne gjenvinne eller kun bruke biomasse, fra skogen eller andre kilder

EVA eller etylenvinylacetat er en kopolymer av etylen og vinylacetat. Det er et vanlig materiale i sko fordi det er lett, veldig støtabsorberende og holder seg mykt og smidig i både høye og lave temperaturer. Vi bruker det i Icebugs mellomsåler fordi det gir de egenskapene vi trenger.

Helt fra starten har vi fokusert på å holde mengden prosessavfall nede gjennom godt fungerende kompresjonsstøping og en råvarekjede med full gjennomsynlighet. Det gjør at vi kan gi materialet en lenger levetid.

Foran hver sesong gjennomfører vi også tester for å til dels kontrollere at våre materialer følger Reach-ordningen, og til dels for å holde våre RSL-retningslinjer for kjemikaler oppdatert. I senere tid har vi dessuten sett at materialet har et stort forbedringspotensial – i dag må produksjonsavfallet kastes siden det ikke kan resirkuleres. I samarbeide med Bloom holder vi derfor på med et forsøk der vi blander inn biomasse fra alger.

Vår visjon for framtiden er at vi enten kan resirkulere og lykkes med å lage et lukket kretsløp eller også kun benytte biomasse, fra skogen eller andre kilder. Kan du hjelpe oss dit? Ikke nøl med å kontakte oss!

Nyhetsbrev

For mer inspirasjon, følg vårt nyhetsbrev.

Icebug lager sko som redder verden fra hålke, hever baren for bærekraft i skobransjen og gjør det enklere å komme seg utendørs.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered, Sverige|+46 (0) 31-81 70 90|webshop@icebug.se