Lær

Det er ikke lett å spore lær, men det går

Lær er et utmerket materiale for slitesterke, komfortable og pene sko. Etter som det er et biprodukt fra kjøttproduksjonen er det dessuten en fornybar ressurs. Den etiske og miljømessige siden av kjøtt- og skinnindustrien har lenge vært under granskning, med Leather Working Group (LWG) som det foreløpig beste verktøyet for innsyn og gjennomsiktighet.

”Leather Working Group består av varemerker, produsenter, leverandører, ikke-offentlige organisasjoner og sluttbrukere. Hensikten med denne flerpartsgruppen er å lage og vedlikeholde et regelverk som bedømmer skinnprodusentenes ytelser og hvordan de følger miljølovgivningen samt fremmer holdbar og miljøvennlig forretningspraksis innen skinnindustrien.”

Selv for garveriene er bærekraft en reise, og arbeidet i LWG går framover steg for steg. Det første steget er at garveriet blir medlem og underkaster seg en revisjon. Etter revisjonen og utbedring av påpekte feil arbeider garveriet videre med gradvise forbedringer, sånn at de etter hvert når opp til høyere steg, fra bronse- til gull-nivå. Når et garveri når gull-nivå innebærer dette at man oppfyller 85 prosent av kravene, fra system for å håndtere miljøspørsmål til beredskapsplaner og emner som omfattes av restriksjoner.

Når Icebug startet med å bruke LWG-sertifisert lær visste vi at det ville påvirke leverandørkjeden og gjøre våre produkter dyrere. Kvalitet koster ofte mer. Garveriene må investere i nye maskiner og tryggere arbeidsforhold samtidig som de må håndtere alle biprodukter, avløpsvann og kjemikalier som benyttes i garvingen. Under arbeidets gang merket vi at kundene våre aksepterer den lille prisøkningen, bare den forklares grundig. Vi lærte også at det ikke er lett å spore lær, men det går, og ansvarsfulle landbrukere tar godt vare på sine fritt beitende dyr hele veien til slakteriet.

I dag velger vi kun gull-sertifisert lær – da kan vi garantere at alle LWG-revisjonens punkter er oppfylt og at kunden får produkter som både er produsert på en sikker måte og er trygge å bruke. Det eneste unntaket er enkelte modeller der en sertifisering er på gang, for eksempel våre sikkerhetsprodukter.

ECCO Tannery (Thailand) Co., Ltd.

Saharattananakorn Industrial Estate 113/9 Moo4 Bangprakru Nakornluang Ayutthaya 13260 Thailand https://eccoleather.com/

SHIN LI CHANG CO., LTD.

No. 28-1 Tu Tun Lane, Xi Ding Village, Tian Wei, Chang Hua, Taiwan, R.O.C. Tel: +886-4-8831415 Fax: +886-4-8830866 Email: shinli.chang@msa.hinet.net http://twslc.com.tw/index.php

Nyhetsbrev

For mer inspirasjon, følg vårt nyhetsbrev.

Icebug lager sko som redder verden fra hålke, hever baren for bærekraft i skobransjen og gjør det enklere å komme seg utendørs.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered, Sverige|+46 (0) 31-81 70 90|webshop@icebug.se