Materialer

Vi holder øynene åpne etter innovasjoner som både gir kvalitet og reduserer vår miljøpåvirkning

Når vi kjøper inn nye materialer til våre produkter vil vi at de skal være slitesterke for å kunne brukes så lenge som mulig. Det mest bærekraftige forbruket er jo at du bare kjøper det du trenger og beholder det lenge, tar vare på det og reparerer ved behov for å siden sende det til gjenvinning når du ikke lenger trenger det. Det legger et stort ansvar på forbruker, men et enda større ansvar på oss for å finne materialer som er tilstrekkelig holdbare for å kunne brukes, repareres og resirkuleres, om og om igjen.

Det finnes også andre ting å tenke på. For eksempel om materialets egenskaper virkelig passer til skoens tenkte bruksområde. Trenger det tåle vann og vind, gi varme eller kanskje være svale for solfylte og varme dager? Komforten er naturligvis også en viktig faktor, siden ingen kommer til å kjøpe sko som ikke er behagelige og det ikke er veldig bærekraftig å skape et produkt som ingen vil ha. For å forberede produktene for fremtidig resirkulering prøver vi også å finne monomaterialer, altså der ulike fibrer ikke er blandet. Som eksempel kan vi ta natur- og syntetfiber, som har som sin fremste oppgave å forsterke tekstilenes materialegenskaper og gi bedre bruk og funksjonalitet. Samtidig kan det føre til at man mister fiberens evne til å brytes ned eller muligheten til resirkulering.

Vi benytter resirkulert materiale der det er mulig – noen ganger går det å bruke 100 prosent resirkulert materiale og andre ganger bare 20 prosent siden gjenvunnet materiale kan svekke fiberen eller påvirke gummiens laminering og holdbarhet.

En stor del av vår tid går med til å finne materialer som oppfyller våre krav og vi holder alltid øynene åpne for innovasjoner som både gir kvalitet og reduserer vår miljøpåvirkning. Naturligvis er det en utfordring å finne en balanse mellom beste funksjonalitet og holdbarhet samtidig som vi bruker bærekraftige materialer. Sammen med leverandørene våre tar vi fram og kjøper inn nye materialer, samtidig som vi samarbeider med kollegaene i outdoorbransjen for å stimulere til utvikling av bedre materialer.

Nyhetsbrev

For mer inspirasjon, følg vårt nyhetsbrev.

Icebug lager sko som redder verden fra hålke, hever baren for bærekraft i skobransjen og gjør det enklere å komme seg utendørs.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered, Sverige|+46 (0) 31-81 70 90|webshop@icebug.se