Yttersåler

Yttersåler er og har alltid vært viktigst for Icebug

Når vi sier at en høypresterende sko har ”yttersåle i gummi” inneholder den egentlig ikke mer enn maksimalt noen få prosent naturgummi. Resten består av oljebaserte materialer og kjemikalier, og prosessen der gummien vulkaniseres krever mye energi. Dessverre finnes det ikke noe realistisk alternativ enda, i hvert fall ikke som vi kjenner til.

Yttersålen er og har alltid vært viktigst for Icebug når det gjelder å løse problemet med is. Vi er eksperter på friksjon og arbeider hele tiden for å gi gummiblandingen best mulig feste. Sett ut fra et bærekraftperspektiv er det slitestyrken som er viktigst for en yttersåle. Siden det er den delen som utsettes for direkte slitasje, er det ofte yttersålen som avgjør levetiden for hele skoen. Når sålen er borte er skoen ferdig.

Vi har ikke klart å finne noen ”bransjestandard” for slitasje, noe som er ganske irriterende når man som vi vil kommunisere holdbarhet. (En yttersåle med tydelig bedre slitestyrke enn en slik standard ville jo tilføre en bærekraftdimensjon). Det som finnes er standardiserte testmetoder, som vi hele tiden bruker for å teste Icebugs produkter parallelt med konkurrentenes. Der kan vi konstatere at våre produkter er blant de som får best resultat.

Et eksempel er sammensetningen av Icebug RB9X, som ikke bare får toppkarakter når det gjelder feste på tørre og våte overflater, men også er ekstremt slitesterkt med en slitasje på under Din 120. Vi legger også ned mye energi på å designe og utvikle våre produkter sånn at de får en optimal mengde med materiale på riktig sted og på den måten får en lenger levetid. For å nå den ønskede ytelsen i gummi må alle komponentene samarbeide. Vi har arbeidet med vår leverandør lenge og vet at vi kan stole på at de velger ut de beste råvarene.

For å kunne garantere at ingen skadelige emner benyttes overvåkes prosessen av den svenske organisasjonen Swerea. Vi har også investert i et resirkuleringsprosjekt for å redusere de produksjonsrester som oppstår ved vulkanisering og trimming. Det kommer til å medføre at vi nesten ikke får rester fra produksjonen, samtidig som vi kan blande inn 20 prosent restmateriale i alle nye BUGrip-yttersåler i høst/vinterkolleksjonen 2019. For hver yttersåle som produseres trenges altså 20 prosent mindre ny råvare, samtidig som at det ikke kommer til å merkes noen forskjell i slitestyrke eller feste.

Nyhetsbrev

For mer inspirasjon, følg vårt nyhetsbrev.

Icebug lager sko som redder verden fra hålke, hever baren for bærekraft i skobransjen og gjør det enklere å komme seg utendørs.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered, Sverige|+46 (0) 31-81 70 90|webshop@icebug.se