Ull

Icebug benytter kun mulesing-fri ull

Siden ull kommer fra sau er det et fornybart materiale, men det betyr ikke at det ikke påvirker miljøet. Sauer trenger store områder til beite samtidig som at produksjonen av ull krever vann, kjemikalier og energi for at ullen skal bli til et materiale som kan brukes i kommersielle sluttprodukter.

Icebug benytter kun mulesing-fri ull. For å redusere vann- og energiforbruket samt de arealene som går med til beite bruker vi også resirkulert ull. Sammenliknet med ny ull innebærer den resirkulerte ullen lavere utslipp av karbondioksid og mindre forurensing av mark, luft og vann. Vi passer også på å ikke tilsette ekstra farge, men beholder i stedet de fargene ullproduktene allerede har etter sin første livssyklus. Det gjør at vi slipper å bruke ekstra fargingskjemikalier, samtidig som de blandede fargene gir den resirkulerte ullen et unikt utseende.

Den sirkulert ullen kommer fra vårt samarbeid med Woolpower, en svensk klesprodusent med fabrikk og produksjon i Östersund. Overskuddsmaterialet fra deres produksjon samles opp og nålefiltes i stedet for å kastes – en resirkulering som gir ullen en ny livssyklus. Selv om det blandes med syntetmateriale, består overskuddsmaterialet av alltid minst 50 prosent ull. Fra et bærekraftsperspektiv er det dessverre en ulempe med å blande natur- og syntetfiber, siden rene ullprodukter ville vært biologisk nedbrytbare.

Allikevel ser vi en enorm fordel med å resirkulere og foredle og gi ny verdi til et materiale som ellers ville blitt kastet. Woolpower blander inn syntetfiber i ullen for å gjøre den mer slitesterk, sånn at plaggene kan brukes over lenger tid og under tøffere forhold. Det beste fra et bærekraftperspektiv er jo tross alt å bruke de produktene vi konsumerer så lenge som mulig. Den filtede ullen kommer til å finnes i våre produkter fra høst/vinterkolleksjonen 2019.

En annen fordel med ull er de utrolige materialegenskapene, der en meget god isolasjonsevne, utmerket fukttransport og naturlige lukthemmende egenskaper er noen eksempler. Derfor synes vi også at det er et fantastisk materiale å bruke til et aktivt friluftsliv.

Nyhetsbrev

For mer inspirasjon, følg vårt nyhetsbrev.

Icebug lager sko som redder verden fra hålke, hever baren for bærekraft i skobransjen og gjør det enklere å komme seg utendørs.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered, Sverige|+46 (0) 31-81 70 90|webshop@icebug.se