Skogen – alltid verdens beste treningssenter

Inget treningssenter i vinter? Ikke bli deppa – her gir Tove Alexandersson tips om trening og øvelser du kan gjøre ute.

Korona herjer videre og vi går mot en vinter hvor mange ikke har tilgang til, eller har lyst å ta turen til et treningssenter. Men ikke bli deppa! Det meste du gjør på treningssenteret kan du gjøre i skogen, parken eller ute i hagen!

Icebug
TOVE TIPSER

7 aktiviter skogen fikser like bra som treningssenteret

Effektstyrke og spenst
– Korte og effektive øvelser er bra. “Finn et veltet tre på bakken som har i hvert fall et par desimeter i høyden. Steppe opp og ned. Kjør ca 15 sek, hvile i 15, og kjør på igjen. Trappa hjemme funger også. Men alt er jo morsommere i skogen!

Spensthopp
– Kanskje pleier du hoppe opp på en boks på treningssenteret? Hopp opp på en stein isteden.

Klatre i trær
''Hvem har sagt at gamle kjerringer ikke får klatre i trær?'' som Astrid Lindgren sa.

– Det liker jeg. Jag vil så høyt opp som mullig men det velger man jo selv. Klatre er i hvert fall godt for hele kroppen. Og det er gøy! Vil du ikke klatre i et tre kan du klatre opp for en bratt skråning, da må du også bruke hele kroppen.

Grein isteden for skivestang
– Finn en passe stor og tung grein og bruk som skivestang. Da kan du samtidig nyte av trær og annet vakkert isteden for å stirre inn i veggen.

Utfallssteg med en stein
– Gjør utfallssteg i naturen. Langt kliv fremover og så ned med kneet nesten helt ned i bakken. Tenk at du går med føttene parallelle i et skispor så blir det lettere å holde balansen. Finn deg en passe stor stein å bruke som vekt.

Gummiband rundt et tre
– Det er populært og kan like gjerne gjøras rundt et tre utendørs. Da får du samtidig frisk luft.

Gå eller løp i skogen
– Det er så mye bedre, for hele kroppen men også for det mentale, hvis går eller løper ute i terrenget istenden for på mølla. Hele kroppen får trening om du tar deg frem i litt ulendt terreng, for å ikke snakke om hva det gjør med ditt humør.

Nyhetsbrev

For mer inspirasjon, følg vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered, Sverige|+46 (0) 31-81 70 90|webshop@icebug.se